Bouw en implementatie 2Kies voor de Integrated Solutions van Infotheek

Infotheek is voortdurend in gesprek met haar (potentiële) klanten over de uitdagingen waarmee zij in hun dagelijkse bedrijfsvoering te maken hebben en de wijze waarop IT hun kan helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Op basis van de verkregen inzichten en de specifieke kennis en ervaring waarover Infotheek  beschikt, is er door Infotheek een ruim aanbod IT-totaaloplossingen samengesteld. Oplossingen die het antwoord zijn op specifieke IT-vraagstukken en die inspelen op de meest actuele IT-thema’s.

Infotheek onderzoekt graag in samenspraak met u of deze oplossingen passend zijn of gemaakt kunnen worden voor uw wensen en behoeften. In vervolg hierop staat Infotheek klaar om u van begin tot eind bij de bouw, implementatie en exploitatie van de oplossing te begeleiden.

Centraal staat het realiseren van IT-faciliteiten die u maximaal ondersteunen bij het behalen van uw business doelstellingen en het waar mogelijk creëren van het noodzakelijke concurrentievoordeel.

Managed Infrastructure LiveAlert Managed Infrastructure LiveAlert

Een goed werkende IT-infrastructuur is voor klanten steeds belangrijker ter ondersteuning van het behalen van de bedrijfsdoelstellingen.

Met het oog hierop biedt Infotheek de Managed Infrastructure LiveAlert oplossing. Hierbij zijn continue monitoring van uw IT-infrastructuur, incident support, optimalisatiediensten en eindgebruikersondersteuning in één oplossing gebundeld.

Alles is gericht op het garanderen van een optimale beschikbaarheid en werking van server, netwerk en werkplek infrastructuren. Dit alles vanuit een proactieve benadering, waarbij het accent primair ligt op het zoveel mogelijk voorkomen van problemen en het waar nodig snel oplossen hiervan.

Een allesomvattende oplossing waarbij Infotheek actief bij u over de schouder meekijkt en tevens uw centrale aanspreekpunt is voor IT-infrastucturele vragen, problemen en adviezen.

Managed NetworkingManaged Networking

Het netwerk is de digitale tunnel naar de informatie die onmisbaar is voor de bedrijfsvoering van organisaties. Na het ontwerpen en implementeren van een netwerk is het dus zaak dat u er verzekerd van bent en blijft dat informatie snel, veilig, altijd en overal via dit netwerk beschikbaar is. Om dit te garanderen is kwalitatieve ondersteuning nodig door de beste professionals, die kennis hebben van de organisatie, processen, tooling en natuurlijk van het netwerk.

Infotheek kan deze ondersteuning in de vorm van zijn Managed Networking oplossing in diverse gradaties leveren. Dit alles volledig afgestemd op uw wensen en behoeften en uitermate geschikt om als klant:

 • Controle te krijgen over uw netwerk
 • Te kunnen beschikken over ruime kennis en ervaring van de technische experts van Infotheek
 • Te kunnen terugvallen op mankracht in geval eigen personeel afwezig is of er sprake is van piekbelasting
 • Zorgeloos te kunnen vertrouwen op het beheer door een ervaren partner
 De ultieme maatwerkondersteuning voor een optimale werking van uw netwerk.

Managed Print ServiceManaged Print service

De Managed Print Service oplossingen van Infotheek zijn ontstaan vanuit de aanhoudende vraag naar gespecialiseerde kennis en dienstverlening op het gebied van print, afdrukoptimalisatie en documentbeheer. Infotheek maakt voortdurend gebruik van de laatste technologieën om u op dit gebied van de beste oplossingen te kunnen voorzien.

In toenemende mate kiezen klanten ervoor de nadruk te leggen op hun core bedrijfsactiviteiten en het beheer van hun Printers/Multi Functional Printers en de bijbehorende software en supplies uit te besteden aan een derde partij. Infotheek is een partij die graag de verantwoordelijkheid voor deze activiteiten van u overneemt.

De Managed Print Service oplossingen van Infotheek zorgen ervoor dat uw apparatuur op afstand wordt beheerd en geconfigureerd, waardoor de dienstverlening veel efficiënter kan worden ingericht. Tellerstanden worden automatisch op afstand uit gelezen, toner cartridges worden tijdig besteld en afgeleverd op uw locatie en eventuele verstoringen in de apparatuur komen automatisch binnen bij de Infotheek Service desk die de verdere afhandeling voor zijn rekening neemt.

Een totaaloplossing die ervoor zorgt dat u verzekerd bent van print functionaliteit zonder dat u daar zelf omkijken naar heeft.

Managed Wireless-as-a-ServiceManaged Wireless-as-a-Service

Met de explosieve groei van het aantal mobiele apparaten in de afgelopen periode zijn draadloze netwerken niet weer weg te denken. Ze zijn inmiddels veel meer dan enkel een aanvullende functionaliteit op bedrade netwerken en hebben in toenemende mate een bedrijfskritisch karakter. De toegepaste Wireless LAN technologie biedt met het oog hierop steeds meer functionaliteit en mogelijkheden. Keerzijde is dat het onderhoud en beheer daardoor veelal complexer wordt.

Voor veel organisaties wordt het om die reden steeds lastiger om het beheer van een dergelijke omgeving binnen de eigen organisatie onder te brengen. Daar waar dit wel mogelijk is, kiezen ook steeds meer klanten ervoor om zich te concentreren op hun core bedrijfsactiviteiten en IT-beheerwerkzaamheden bij een derde partij onder te brengen.

Infotheek is zo’n derde partij en heeft om die reden de Managed Wireles-as-a-Service oplossing ontwikkeld. Met deze totaaloplossing beschikt u altijd over een state of the art draadloos netwerk, waarbij Infotheek naast de levering van de benodigde hardware en software, ook de noodzakelijke support- en beheeractiviteiten voor zijn rekening neemt.

Door uw WiFi-omgeving aan te sluiten op het netwerk operating center van Infotheek wordt het mogelijk de Wireless LAN infrastructuur proactief te managen en verstoringen zoveel mogelijk te voorkomen. Door permanente capaciteits- en trendanalyses is de blik continu vooruit gericht en wordt de werking van de infrastructuur voortdurend geoptimaliseerd. Dit alles onder centrale regie en verantwoordelijkheid van Infotheek.

Managed Software Asset LifeCycleManaged Software Asset LifeCycle

Software Asset LifeCycle management krijgt bij veel klanten nog steeds niet de aandacht die het zou moeten krijgen. Zeker in de wetenschap dat door het goed managen en optimaliseren van de aankoop, de inzet, het onderhoud en het gebruik van software veel geld kan worden bespaard, complexiteit kan worden ingeperkt en juridische risico’s en imagoschade kunnen worden gereduceerd.

Infotheek kan u met zijn Manage Software Asset LifeCycle oplossing actief ondersteunen op het gebied van software licentiebeheer.

Beheeractiviteiten die zich primair richten op de bewaking van de aanschaf, het verlopen, verlengen en uitfaseren van aangeschafte licenties . Dit alles met het doel een kosten effectieve licentiestructuur op te zetten en te onderhouden, die volledig tegemoet komt aan de algemeen geldende software compliance richtlijnen.

Deze Infotheek oplossing kan u de noodzakelijke ontzorging bieden en geld laten besparen.

Managed Hardware Asset LifeCycleManaged Hardware Asset LifeCycle

Staat u als klant aan de vooravond van een omvangrijke vervanging van uw hardware assets en zoekt u een strategische partner die u daarbij van begin tot eind kan ontzorgen dan bent u bij Infotheek aan het juiste adres.

Bij de Managed Hardware Asset LifeCycle oplossing neemt Infotheek de integrale verantwoording op zich voor het totale proces van:

 • Advisering over en bestelling van nieuwe hardware
 • Pre-configureren en gebruiksklaar opleveren van deze hardware bij u op locatie
 • Verzorgen van de noodzakelijke technische ondersteuning gedurende de volledige gebruiksduur
 • De-installatie en afvoer van verouderde/afgeschreven apparatuur
 • Het refurbishen en waar mogelijk doorverkopen van afgevoerde apparatuur

Een complete Hardware Asset Management oplossing waarbij, behalve een naadloze operationele invulling van de uit te voeren activiteiten, het bereiken van een kostenefficiënt resultaat voor de klant, voor Infotheek centraal staat.

Cloud Infrastructure-as-a-ServiceCloud Infrastructure-as-a-Service

Bent u op zoek naar uw eigen virtuele datacenter, met de Cloud Infrastucture-as-a-Service oplossing van Infotheek is dit mogelijk. Geen IT-infrastructuur meer op uw eigen kostbare kantoorlokatie, maar als alternatief een eigen virtuele infrastructuur (server, storage, netwerk, software) waarover u via het internet permanent kan beschikken.

De infrastructuur kan volledig naar uw wensen en behoeften worden ingericht zodat deze voor uiteenlopende toepassingen geschikt is.

De Cloud Infrastructure-as-a-Service oplossing is gebouwd op A-merk hardware van onder andere Vendoren als HP, Cisco en Juniper. Deze hardware is in één van de beste Tier-3 datacenters in Nederland ondergebracht. In combinatie met de virtualisatie technieken van VMware bent u daarmee verzekerd van een robuust datacenter platform.

De IT-infrastructuur die u ter beschikking staat, wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week in de gaten gehouden door de experts van Infotheek, waarbij de gehele back-end hardware bovendien redundant is uitgevoerd. Een hoge mate van beschikbaarheid van de IT-infrastructuur is daarmee voor u blijvend gegarandeerd.

Cloud Online backup en Cloud Veeam connectCloud Veeam connect

De Cloud Veeam connect oplossing van Infotheek biedt u de mogelijkheid om uw backup’s onder te brengen op een externe locatie zonder de kosten en complexiteit die het beheer van een externe IT- infrastructuur met zich meebrengt. U wordt in staat gesteld om op een volledig geïntegreerde, snelle en veilige manier uw backup’s te maken en vanuit de Cloud terug te plaatsen.

Volgens de 3-2-1-regel moet u drie kopieën van uw gegevens bewaren op twee typen opslag, waarbij één kopie op een andere locatie wordt bewaard. Het kan een uitdaging zijn om uw backup’s op een externe locatie op te slaan vanwege de beperkte bandbreedte, de razendsnel toenemende hoeveelheid gegevens en ontbrekende resources om een echte externe backup repository te bouwen of te onderhouden.

Met Cloud Veeam connect kunt u zich aan de 3-2-1-regel houden zonder dat u veel geld en resources kwijt bent aan een tweede locatie of aan extra bandbreedte. Maak gebruik van Veeam Cloud Provider, om backup’s op te slaan en profiteer naast de ingebouwde WAN-technologie van Veeam, van nog veel meer functionaliteit en voordelen.

De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Een moderne back-up architectuur
 • Volledig inzicht en beheer
 • End-to-end encryptie
 • Ondersteuning voor eindgebruikers door professionele Servicedesk

Voor de migratie naar de Cloud (installatie en configuratie van de backup omgeving) heeft u de keuze om dit zelf te begeleiden of dit door de experts van Infotheek te laten verzorgen.

Cloud Online backup en Cloud Veeam connectCloud Online backup

De Cloud Online backup oplossing van Infotheek biedt u de mogelijkheid om, volledig onder regie van het Infotheek Cloud team, de backup van werkplekken en/of servers veilig op te slaan in een datacenter in Nederland. Infotheek stelt zich daarbij garant voor de hoogst mogelijke kwaliteit en beschikbaarheid van deze backup gegevens.

In geval van backup voor de werkplek (PC’s, laptops of Mac’s) wordt met één klik uw backup weggeschreven en is het met eenzelfde handeling mogelijk de bestanden te herstellen als dit nodig mocht zijn.

De voordelen op een rij:

 • Dagelijks automatisch een veilige backup
 • Backup historie van meerdere, zelf te bepalen momenten
 • Gratis terugplaatsing via internet
 • Eenvoudig te installeren software met Nederlandse snelstart handleiding
 • Ondersteuning voor eindgebruikers door professionele Servicedesk

In geval van backup voor de server kunnen één of meerdere servers worden meegenomen in de backup, waarbij de meeste besturingssystemen worden ondersteund. Standaard backup modules zijn aanwezig voor de meest gebruikte databases zoals Exchange, SQL, MySQL, Oracle en Lotus Notes/Domino. Optioneel kunnen Virtuele Machines zoals VMware en Hyper-V worden meegenomen in de backup.

De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Dagelijks automatisch een veilige backup
 • Geavanceerde modules voor databases
 • Meerdere servers of computers in één abonnement
 • Backup van virtuele servers
 • Meerdere geavanceerde backup schema’s mogelijk
 • Backup historie van meerdere, zelf te bepalen momenten
 • Eenvoudig te installeren software met Nederlandse snelstart handleiding
 • Continue controle en dagelijks een backup rapport
 • Ondersteuning voor eindgebruikers door professionele Servicedesk

Voor de migratie naar de Cloud (installatie en configuratie van de backup omgeving) heeft u de keuze om dit zelf te begeleiden of dit door de experts van Infotheek te laten verzorgen.

Cloud Online desktopCloud Online desktop

De Cloud Online desktop oplossing van Infotheek biedt u het gemak van een standaard op Microsoft Office gebaseerde online kantoorwerkplek zonder (lokale) installatie van de software. Zo kunt u, wanneer u beschikt over een werkende internet verbinding op ieder tijdstip, vanaf bijna iedere locatie en op vrijwel elk werkplek device, werken.

Infotheek zorgt ervoor dat u bent verzekerd van een up-to-date en veilige werkplek voorzien van software waarmee uw organisatie vertrouwd is.

U kunt online beschikken over alle standaard onderdelen van Microsoft Office Standard zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, aangevuld met Adobe PDF Reader, Flash, Shockwave, Microsoft Internet Explorer en 7zip.

De hoge mate van standaardisatie in het Cloud Online desktop product staat daarbij garant voor een significante besparing op het gebied van onderhoudskosten, terwijl tevens het gebruiksgemak wordt verhoogd.

De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Uniforme en gestandaardiseerde omgeving met veel gebruiksgemak
 • Recente versie van software en besturingssysteem
 • Plaats en tijd voor onafhankelijk werk
 • Duidelijk inzicht in kosten
 • Veilig en betrouwbaar
 • Compatibel met vrijwel alle apparaten
 • Geen omkijken naar uw IT omgeving
 • Flexibel toevoegen of verwijderen van gebruikers
 • Flexibel toevoegen van opslagcapaciteit
 • Geen hoge initiële kosten
 • Ondersteuning voor eindgebruikers door professionele Servicedesk

Voor de migratie naar de Cloud heeft u de keuze om dit zelf te begeleiden of dit door de experts van Infotheek te laten verzorgen.

Cloud Anti SpamCloud Anti Spam

De Cloud Anti Spam oplossing van Infotheek is een Cloud gebaseerde oplossing voor complete bescherming van uw e-mailserver. Het levert een krachtige, gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing om spam en virussen uit uw organisatie te weren.

Met de Cloud Anti Spam oplossing van Infotheek wordt uw e-mail gescand op:

 • Spam
 • E-mail phishing
 • Spyware
 • Trojans
 • Denial of Service attacks (DDOS)

De belangrijkste voordelen zijn:

 • Levering van krachtige Anti Spam functionaliteit
 • Ongewenste e-mail wordt buiten het klantnetwerk gefilterd
 • Geen hoge initiële kosten voor de aanschaf van een softwarematig of fysiek spam filter
 • Uw servers worden niet belast met de taak van het filteren

Als onderdeel van de oplossing kan de inrichting en het beheer van het spamfilter aan Infotheek worden overgelaten of kan dit na levering van het spamfilter door u zelf worden ingevuld.

Laat ons weten in welke dienst u geïnteresseerd bent

Wij bellen u terug. Wilt u ons liever uw vraag mailen? Dat kan naar enterprise@infotheek.com 

Uw bedrijfsnaam
Naam
E-mail
Telefoonnummer
Over welke diensten wilt u teruggebeld worden?