Infotheek: al 25 jaar IT expert

In 1991 begonnen en uitgegroeid tot één van de grootste IT-leveranciers en nummer 1 circulaire economie ICT leverancier van Europa. Al 25 jaar levert Infotheek hardware- en software oplossingen voor bedrijven in verschillende sectoren.  Of u nu op zoek bent naar hard- en software of gerelateerde diensten als Telecom, Printing, Onderhoud & Support of Enterprise Solutions: Infotheek biedt het u allemaal. Tevens profiteert u bij ons van een slim inkoopbeleid, waardoor u al snel veel geld bespaart. Geld dat u kunt investeren in uw organisatie. Slim hè?

Wij kunnen, dankzij onze ervaring, kennis en goede relaties met ’s werelds grootste leveranciers, alles verzorgen; van voorbereiding, verwijdering en implementatie tot onderhoud en beheer van uw IT- en Telecom omgeving. Of het nu gaat om het inrichten van werkplekken, het implementeren van complete software, netwerk- en storageoplossingen, of printing- en telecom oplossingen: Infotheek is uw IT partner. Daarnaast kunt u bij ons ook hardware huren of leasen, handig wanneer u tijdelijk extra capaciteit nodig heeft en vaak is dit stukken voordeliger dan kopen.

Ook kunt u met uw oude hardware bij Infotheek terecht. Door ons IT Asset Recovery-programma kunnen wij uw oude hardware opkopen en op een veilige en verantwoorde manier verwijderen: zonder achtergebleven (gevoelige) data. Infotheek koopt uw hardware op tegen de maximale restwaarde. U kunt de waarde van de hardware uitbetaald krijgen of als korting ontvangen op de aankoop van nieuwe hardware. Door onze jarenlange ervaring met opkoop bij een groot aantal gerenommeerde bedrijven in binnen- en buitenland bent u bij ons aan het juiste adres. Ook kunt u de waarde doneren aan onze stichting IT4Kids. Deze stichting steunt goede doelen die zich inzetten voor kinderen en/of sport.

Waarom u kiest voor Infotheek

 • Al 25 jaar ervaring in IT
 • Snelle levering door 20.000 m2 eigen voorraad
 • Kantoren in 12 Europese landen
 • Vertrouwd partner van de grootste merken
 • Keuze uit nieuwe, vernieuwde en refurbished modellen
 • Persoonlijke service met één vast aanspreekpunt
 • Een award winning bedrijf
 • Nummer 1 circulaire economie ICT leverancier van Europa
INFOTHEEK COMPANY PROFILE DOWNLOADEN

Oplossingen op maat

Overheid, zorg, onderwijs en de commerciële sector profiteren bij ons al jaren van aantrekkelijke prijzen, zonder in te leveren op kwaliteit. Infotheek weet als geen ander dat iedere branche andere wensen en eisen heeft als het aankomt op IT. Daarom hebben wij specialisten op ieder gebied en in iedere branche.

Zo gaan we samen met u op zoek naar de werkelijke behoeften binnen uw organisatie. Ook bent u verzekerd van een passend advies over de verschillende mogelijkheden. Zo bieden wij de beste oplossing voor iedereen, maar speciaal voor u.

Wij zijn trotse winnaar van

img_logo_awards_bmcimg_logo_awards_eoyimg_logo_awards_computableimg_logo_awards_gazellenimg_logo_awards_crnimg_logo_awards_hp-poy 

Onze missie

Door anders te kijken naar IT, helpen wij onze klanten slimmer te kopen en geld te besparen

 • Wij helpen onze klanten besparen op de aanschaf van hardware
 • Wij helpen onze klanten besparen op het beheer en onderhoud
 • Wij helpen onze klanten op een duurzame wijze te besparen op hardware door de levenscyclus van het IT-park te verlengen en circulaire ICT te implementeren
 • Wij bieden de mogelijkheid om te huren in plaats van te kopen
 • Dankzij slim en groot inkopen zijn onze prijzen lager

Onze visie

Er zal bij bedrijven altijd behoefte zijn aan het besparen op IT kosten 

 • Wij geloven dat er altijd behoefte zal zijn aan besparing op IT-kosten
 • Wij geloven dat hardware nooit helemaal zal verdwijnen
 • Wij geloven dat in een IT-markt waar innovaties klanten pushen naar nieuwe technologie, er altijd ruimte blijft voor het leveren van eerdere generaties hardware (nieuw, ex-demo of refurbished) waar klanten precies hetzelfde mee presteren

Kwaliteit en duurzaamheid

Binnen Infotheek zijn wij constant opzoek naar verbeteringen. Hierin zijn kwaliteit, milieu en klanttevredenheid zeer belangrijke pijlers. Zo streven wij bijvoorbeeld naar het leveren van producten met de hoogste kwaliteit en een persoonlijke service voor iedere klant. Daarnaast acht Infotheek het haar verantwoordelijkheid om, bij het uitvoeren van haar processen, rekening te houden met het milieu en haar bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving.

Voor al onze interne processen kiezen wij voor een duurzame ontwikkeling, inrichting en beheer. Naast het business concept en milieuvriendelijke productie besteedt Infotheek veel aandacht aan het reduceren van schadelijke verpakkingsmaterialen en mogelijkheden tot hergebruik of zelfs preventie. Pas als deze oplossingen niet gerealiseerd kunnen worden, gaan wij over op recycling. Op deze manier willen wij de impact op het milieu zoveel mogelijk beperken.

Verder wordt de beveiliging van informatie steeds belangrijker om de klanttevredenheid te kunnen waarborgen. Door de steeds verdere automatisering van processen en verwerking van klantinformatie in die processen, is een waterdichte beveiliging van (gevoelige) data essentieel. Wij zijn dan ook ISO9001, ISO14001 en ISO27001 gecertificeerd om u de veiligheid van uw gegevens te kunnen garanderen. Tevens worden hier jaarlijks doelstellingen opgesteld die zijn verankerd tot op directieniveau en ver in het bedrijfsbeleid.

Het volledige beleid kunt u hier opvragen.

Recycling

Een van de hoofddoelen van Infotheek is het zorgen voor de recycling van apparatuur. Recyclen is een breed begrip dat op veel verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. De interpretatie van Infotheek ligt vooral in het hergebruik van het product, niet enkel van de grondstoffen. Infotheek pleit voor een zo goed mogelijk gebruik van gerecyclede apparatuur. Op het moment dat deze van goede kwaliteit en bruikbaar is wordt deze gerefurbished en voorzien van maximaal 5 jaar garantie. Hierna wordt deze apparatuur opnieuw op de markt gezet.

Duurzaamheid

Infotheek doet er veel aan om alle hulpbronnen en grondstoffen die gebruikt worden zo min mogelijk uit te putten. Zo zijn er diverse regelingen om energie te besparen in het pand. Ook worden medewerkers gemotiveerd om duurzaam met materialen om te gaan en tot slot is Infotheek ook maatschappelijk betrokken in de vorm van diverse goede doelen, zoals Greenpeace, Artsen zonder Grenzen en uiteraard het eigen IT4Kids.

360°IT Recovery

Ons concept werkt!

Op dit moment helpen wij bedrijven in meer dan 12 landen besparen op hun IT-kosten. Infotheek heeft kantoren in Leiden, Barcelona, Mechelen, Ulm, Böblingen, Stockholm, Gothenburg, Vélizy en Milton Keynes.

Infotheeks formule voor succes

Wij hielpen al meer dan 10.000 organisaties besparen op hun IT-kosten. Infotheek heeft een gemiddelde jaarlijkse salesgroei van 30% en dit komt onder andere door ons eigen magazijn van ruim 20.000 m².

Infotheek denkt aan de toekomst

Wij dragen graag ons maatschappelijke steentje bij. Dit doen we bijvoorbeeld via ons eigen refurbished hardware keurmerk Approved Selection. Ook hebben we sinds 2013 onze eigen stichting IT4Kids die zich primair richt op goede doelen die zich inzetten voor kinderen en sport. Inmiddels hebben we al een bedrag van ruim €160.000 opgehaald. Lees hier meer over IT4Kids.