Leiden, 3 april 2017 – Provincie Gelderland gunt de Europese aanbesteding Hardware aan Infotheek. De overeenkomst omhelst de levering van de vaste werkplekapparatuur, het faciliteren van een webportal en ICT-advies over het kernassortiment. De basisduur van de raamovereenkomst is twee jaar met een verlengoptie van twee keer één jaar.

De reden voor de aanbesteding van Provincie Gelderland is onder andere de betrekking van het vernieuwde Huis der Provincie omstreeks juli 2017. De inrichting van het pand gaat uit van ‘Het Nieuwe Werken’. Zo krijgen de medewerkers van Provincie Gelderland beschikking over een ICT-budget, waarmee zij naar eigen inzicht ICT-apparatuur kunnen aanschaffen. Om deze aanschaf te realiseren, faciliteert Infotheek een op maat gemaakte webportal. Hierdoor wordt het voor de medewerkers mogelijk om actuele en goed werkende apparatuur te kiezen en plaats – en tijd onafhankelijk te werken.

Ook werd er in de aanbesteding gekeken vanuit een duurzaamheidsperspectief. Ruben Veldkamp, Sales Manager Publieke Sector bij Infotheek: „Gelukkig is er binnen de overheid ook steeds meer aandacht voor de voordelen van een circulaire economie. Infotheek ondersteunt overheidsinstellingen bij het circulair maken van hun ICT-aankopen.”

Infotheek zal ook als adviesorgaan optreden voor het kernassortiment en  zorgen dat de hardware te allen tijde aansluit op de behoefte van de medewerkers en goed te beheren blijft voor de outsourcingpartner van de Provincie. Veldkamp legt uit: „De outsourcingspartner, die onlangs ook via een Europese aanbesteding is geworven, gaat de komende jaren de infrastructuur, hosting, werkplek en servicedesk dienstverlening verzorgen voor de Provincie. De samenwerking op strategisch, tactisch en operationeel niveau is een belangrijk onderwerp binnen de aanbesteding Hardware. Het geboden plan van aanpak om deze samenwerking vorm te geven gaf de Provincie vertrouwen.”

Publicaties

emerce.nl/wire/provincie-gelderland-gunt-icthardware-infotheek

https://www.computable.nl/artikel/nieuws/wie-gunt-wat/5990631/3152533/infotheek-levert-hardware-aan-provincie-gelderland.html

https://dutchitchannel.nl/574750/infotheek-levert-ict-hardware-aan-provincie-gelderland.html

https://aboutict.nl/artikelen/2017-04-03/infotheek-levert-hardware-aan-provincie-gelderland-computable

https://drimble.nl/overige/internet-media/42708209/infotheek-levert-hardware-aan-provincie-gelderland.html

http://www.headlines24.nl/nieuwsartikel/45795/201704/infotheek-levert-hardware-aan-provincie-gelderland

http://www.nieuws.be/nieuws/Infotheek_levert_hardware_aan_provincie_Gelderland_84b4769f.aspx

http://www.duurzaambedrijfsleven.nl/ict/22065/infotheek-levert-ict-apparatuur-aan-provincie-gelderland