Grondlegger en marktleider van Asset Recovery

Infotheek werd 25 jaar geleden opgericht om de lifecycle van IT apparatuur compleet te maken en zo bij te dragen aan een duurzamere maatschappij en een circulaire economie. Tegenwoordig neemt de vraag naar een milieuvriendelijke verwerking van gebruikte producten alleen maar toe, stimuleren overheden steeds meer MVO doelstellingen en is het zelfs een belangrijk onderdeel van merkimago’s geworden.

Deze trends ontwikkelen zich niet alleen binnen de Nederlandse grenzen. In 2009 werd het eerste buitenlandse kantoor geopend in Zweden, waarna nog 10 andere Europese uitbreidingen volgden. Die kleine onderneming van toen draagt nu de naam Infotheek en heeft IT Asset Recovery nog steeds als core business onder de naam 360°IT Recovery. Met trots mogen wij ons, 25 jaar later, de grondlegger én Europees marktleider van de Asset Recovery industrie noemen. Uw oude, afgeschreven hardware producten zijn bij ons dan ook in goede handen.

360° graden rond

Infotheek verbindt het begin en het einde van de IT-lifecycle met elkaar. Het leven van IT-producten houdt namelijk niet op na de eerste gebruiker. Bovendien gaan er veel grondstoffen en geld verloren. Dit zorgt voor onnodige kapitaalvernietiging en is slecht voor mens en milieu. Wij geloven dan ook dat we, door anders te denken over IT, de levenscyclus van hardware aanzienlijk kunnen verlengen.

Bekijk onze statusmatrix en ontdek welke kwaliteitsniveaus Infotheek u kan bieden.

Wat is uw oude hardware waard?

Bied uw verouderde, afgeschreven hardware aan bij het Infotheek 360°IT Recovery programma. Vraag direct een gratis waardebepaling aan door het formulier hiernaast in te vullen. Heeft u vragen? Stel ze gerust via opkoop@infotheek.com, of bel ons direct op 071-8001250.

Vrijblijvende waardebepaling

Naam *
Bedrijfsnaam *
E-mail *
Telefoonnummer *

Geef mij een prijs voor...

Productgroep Modelomschrijving Aantal

Voeg eventueel foto's, details of productlijsten toe (max 5 mb)

Hardware opkopen, wat doet Infotheek precies?

Bij Infotheek hebben we al 25 jaar ervaring met het ophalen, opschonen en wissen van uw data en hardware. Binnen het 360°IT Recovery programma wordt data gecertificeerd en onherstelbaar gewist en worden alle verwijzingen naar uw organisatie, zowel zichtbaar als onzichtbaar, verwijderd. Op deze manier hebben wij al duizenden bedrijven geholpen met vraagstukken over gunstige opkoop, veilig hergebruik en verantwoordelijke productafzet.

Het gehele traject, van blind transport tot verwerking en opslag in ons eigen magazijn, verloopt in-house en dus in ons eigen beheer. Hierdoor weten we gedurende het gehele proces waar uw oude hardware zich bevindt en wat de status ervan is. Aan het einde van dit proces is de hardware weer in een dusdanige staat dat het prima nog een aantal jaren mee kan, bijvoorbeeld bij een organisatie met een kleiner budget.

Voor een gedetailleerde uitleg over het proces, kunt u onze 360°IT Recovery brochure downloaden.

DOWNLOAD DE BROCHURE

Nog meer voordelen

Hardware opkopen door Infotheek: Waarom u kiest voor het 360°IT Recovery programma. Bij ons bent u verzekerd van:

  • Veiligheid: Ons gehele Asset Recovery proces is in eigen beheer
  • Zekerheid: Data wordt gecertificeerd verwijderd en hardware volgens ISO normen verwerkt
  • Ervaring: Wij hebben 25 jaar ervaring met de verwerking van assets
  • Flexibiliteit: Wat uw situatie ook is, wij hebben altijd een gepaste oplossing
  • Verantwoordelijkheid: U houdt rekening met zowel milieu als met kosten.

Bovendien heeft u met onze opkoop nog meer voordeel op de aanschaf van nieuwe hardware bij Infotheek. Voordeliger bent u nergens anders!

BEKIJK DE REFERENTIE

Investeren, doneren of reduceren?

Door uw gebruikte hardware producten aan ons te verkopen, kunt u uw organisatie op een verantwoordelijke, veilige en betrouwbare manier ontdoen van verouderde, overbodige of gebruikte hardware. U kunt de waarde van de hardware laten uitbetalen of als korting ontvangen op de aankoop van nieuwe hardware. Ook kunt u de waarde doneren aan onze stichting IT4Kids, deze stichting steunt goede doelen die zich inzetten voor kinderen en/of sport. Welke manier u ook kiest, u bent verzekerd dat uw hardware op een maatschappelijke, milieu vriendelijke manier word verwerkt.

Bekijk hoe ons 360° IT Recovery programma opnieuw kwalitatief goede producten kan leveren in onze statusmatrix.