Duurzame IT: De circulaire ambitie van Infotheek Group

Van 1991 tot nu is Infotheek uitgegroeid tot een van de grootste IT leveranciers en de nummer 1 circulaire IT onderneming in Europa. Als sinds onze oprichting erkennen wij de relevantie en verantwoordelijkheid voor het verstandig en zorgvuldig omgaan met grondstoffen. Wij zien het dan ook als onze missie om de transitie naar een circulair economisch systeem te promoten en te versnellen. We doen er alles aan om onze kostbare grondstoffen te beschermen en te bewaren voor toekomstige generaties. Dit doen we door op verschillende manieren de levensduur van producten te verlengen en dit door te vertalen naar producten en diensten in ons duurzame IT portfolio. Op deze manier dragen wij én onze klanten bij aan de circulaire economie en willen wij nummer 1 blijven op het gebied van duurzame IT oplossingen in Europa.

Wat is de Circulaire Economie?

De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om hergebruik van grondstoffen te stimuleren en zo lang mogelijk efficiënt te blijven gebruiken. Anders dan in het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd. Door de de levensduur van producten te verlengen, hergebruik van grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren hoeven we minder (snel) beroep te doen op schaarse grondstoffen en blijft economische ontwikkeling binnen de grenzen die moeder natuur ons biedt.

Naast de voordelen die de circulaire economie te bieden heeft op het gebied van milieu zijn er nog tal van positieve effecten die het mechanisme te weeg brengt. Binnen het duurzame IT business model ontdekte wij 4 strategische pijlers die naast het milieu ook op een positieve manier bijdragen aan bijvoorbeeld lokale werkgelegenheid en innovatie. Deze zijn verwerkt in het Strategic Infotheek Circular Value Diagram.

Strategic Infotheek Circular Value Diagram

Hoe kan u het roer omgooien?

Infotheek biedt een reeks aan circulaire producten en diensten, zoals: huurmogelijkheden, Hardware-as-a-Service varianten (Haas), leaseconstructies, End-of-Life hardware, opties tot opkoop en Approved Selection. Met het aanschaffen van de producten en diensten uit het circulaire portfolio draagt u op een positieve manier bij aan de economie, de maatschappij, innovatie en het milieu. Een circulair voorbeeld van een positieve impact op het milieu is het verlengen van de levensduur van ICT hardware. Het verlies van natuurlijke grondstoffen als ons kostbare water wordt zo teruggebracht, verontreiniging wordt gereduceerd, verspilling wordt verminderd en de CO2 voetafdruk wordt beperkt.

You are GREAT

Infotheek wil graag haar waardering uiten naar de mensen en organisaties die de transitie naar de circulaire economie steunen middels duurzame IT en op een positieve manier bijdragen aan de Infotheek Circulair Value, ofwel: de economie, de maatschappij, innovatie en het milieu. De positieve bijdrage van deze mensen en organisaties aan een betere wereld is GREAT!